Peentjes en doperwtjes is misschien wel de bekendste combinatie van groenten. Maar met doperwtjes kun je zoveel meer! Ze zijn ideaal om door stoofgerechten of curry's te doen, maar wij hebben een gouden tip. Maak eens een lekkere dip van doperwtjes. Het is ontzettend makkelijk en zo klaar. Doe de doperwtjes in een keukenmachine met wat olie en citroensap en aromatische munt en basilicum. Lekker op een cracker, bij rauwkost of op je dagelijkse boterham. De volgende kruiden en specerijen pasen perfect bij doperwtjes: basilicum, peterselie en bonenkruid.
Basilicum is één van de meest geliefde kruiden in de hedendaagse keuken. Het is bekend om de heerlijke geur en peperige smaak en wordt vooral gebruikt in Italiaanse en Mediterrane gerechten: het gaat heel goed samen met tomaten en pastagerechten.
BasilicumPeterselie heeft een uitgesproken, zuivere, aardachtige smaak. Het is een krachtig kruid en is op veel manieren te gebruiken; als garnering of smaakmaker.
Peterselie
Bonenkruid is een klein, tenger plantje en groeit onder andere in het Middellandse Zeegebied (met name in Italië en Frankrijk). Bonenkruid behoort tot de familie van de lipbloemigen en wordt 30 cm hoog. Bonenkruid heeft een aromatische geur en een pittige, uitgesproken smaak.
Bonenkruid