gevulde-eitjes-800
Pasen

Gevulde eitjes met kerrie, kurkuma en ingelegde mosterdzaadjes

Deze eitjes krijgen een knalgele vulling met Silvo kerrie en kurkuma als grote hoofdrolspelers. Daarmee zijn de ideaal voor de paasbrunch.
  • 14

    Ingrediënten

Ingrediënten

12

Porties

Voor de ingelegde mosterdzaadjes:

  • 100 gram gele mosterdzaadjes
  • 140 mililiters rijstazijn
  • 140 mililiters water
  • 50 gram suiker
  • 3/4 theelepels zout

Voor de ingelegde rode ui:

  • 1 rode ui, in dunne sliertjes
  • 2 deciliter witte wijnazijn of appelazijn

Voor de eitjes:

  • 6 eieren
  • 3 mayonaise
  • 1 theelepel Kerrie
  • 1/2 theelepels Kurkuma Gemalen
  • 1/2 theelepels mosterd
  • Zout en peper
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt

Bereiding

  • Maak eerst de ingelegde mosterdzaadjes. Doe de mosterdzaadjes in een steelpannetje en overgiet ze met de rijstazijn, het water, de suiker en het zout. Roer kort door, breng aan de kook en draai het vuur dan lager om alles 15 à 20 minuten zachtjes te laten pruttelen totdat alles is ingekookt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Bewaar in een schoon potje in de koelkast, je kunt ze daar een maand bewaren.

  • Doe de sliertjes rode ui in een kom of een schoon potje en overgiet met azijn tot de ui net onderstaat. Laat minstens 15 minuten staan.

  • Kook de eieren 9 minuten, spoel koud en pel ze. Halveer de eieren en schep de dooiers eruit.

  • Prak de eidooiers met de mayonaise, Silvo kerrie, Silvo kurkuma, mosterd, zout en peper (naar smaak) tot een romige vulling.

  • Schep de vulling in een spuitzak met een gekarteld mondje en spuit mooie toeven op de gehalveerde eiwitten.

  • Versier de gevulde eitjes met de ingelegde mosterdzaadjes, de sliertjes ingelegde rode ui en verse dille.