Ingrediënten
Porties
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet 6 mini taart- of quichevormpjes (Ø10 cm) licht in.
Rol het bladerdeeg uit en snijd 6 cirkels uit die iets groter zijn dan de vormpjes. Bekleed de vormpjes met het deeg en druk goed aan. Verwijder het overtollige deeg van de rand. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem. Bak het deeg 8 min blind (met bakpapier en steunvulling zoals bijvoorbeeld bakparels) en verwijder daarna de steunvulling.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes met de Silvo Kip-kruiden in 5 min goudbruin en gaar.
Klop in een grote kom de eieren los met de volle melk, ricotta, Silvo Ei-kruiden, dragon en een klein snufje zout en peper. Gebruik een garde.
Verdeel de kip en doperwten over de voorgebakken deegbodems. Giet het eimengsel eroverheen.
Bak de quiches in ca. 20-25 min tot de vulling gestold en licht goudbruin is. Laat een paar minuten afkoelen en haal de quiches voorzichtig uit de vormpjes. Serveer warm of lauwwarm.