Pakistaanse-pakora-800x800
Ramadan

Pakistaanse pakora

Deze pakora's zijn met aardappelen bereid, maar je kunt ze maken met alle groenten die jij lekker vindt. Deze heerlijke gefrituurde hapjes zijn vegetarisch maar ontzettend smaakvol. Serveer ze met een chutney. Je gasten zullen ervan smullen!
  • 20

    Ingrediënten

Ingrediënten

Ingrediënten:

Benodigdheden:

  • Mengkom
  • Vijzel
  • Keukenrasp
  • Frituurpan, (braad)pan of wok om in te bakken

Bereiding

  • Doe het kikkererwtenmeel in een mengkom.

  • Kneus de koriander en komijn grof in de vijzel.

  • Voeg alle droge kruiden toe aan het kikkererwtenmeel samen met de maïzena, het zout en het bakpoeder. Meng alles met een lepel goed door.

  • Snijd de uien grof in halve ringen en snipper de knoflook. Schil de aardappelen en rasp ze grof.

  • Voeg de uien, knoflook, aardappelen en de koriander met komijn toe aan het kikkererwtenmeel.

  • Voeg beetje bij beetje ongeveer 150 ml water toe. Kneed alles met de hand totdat er een dikke pasta ontstaat.

  • Verhit de zonnebloemolie.

  • Schep een bol beslag in het vet met een met water bevochtigde eetlepel. Na een paar seconden zie je de pakora nog iets groter worden en komt hij naar boven drijven. Na een paar minuten zijn de pakora’s goudbruin en gaar vanbinnen. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

  • Heerlijk met ketchup of een chutney.