HuisgemaaktehummusmetkruidenpijnboompittenengroenteschotelmetregenboogReceptimage800x800
Zomerse borrelhapjes

Huisgemaakte hummus met kruiden, pijnboompitten en groenteschotel met regenboog

Deze heerlijke huisgemaakte hummus is de ultieme dip voor bij groenten of pitabroodjes. En natuurlijk is de hummus lekker spicy, zoals je van ons gewend bent! 
  • 20m

    Bereidingstijd

  • 20m

    Kooktijd

  • 18

    Ingrediënten

Ingrediënten

Voor de huisgemaakte Hummus:

  • 400 gram kikkererwten
  • 1/2 eetlepels bakpoeder (als je kikkererwten uit blik gebruikt)
  • 1/4 eetlepels citroensap (van 1 ½ tot 2 citroenen)
  • 1 teentje teentje knoflook, grof gehakt
  • 120 mililiter tahini
  • 2 tot 4 eetlepels water, meer indien nodig
  • 4 eetlepels etra vergine olijfolie
  • 1/2 eetlepels Komijn Gemalen

Voor de topping:

Om mee te dippen:

  • regenboog wortelmix
  • snoepgroente tomatenmix
  • snoepgroente paprikamix
  • snoepgroente wortel
  • snoepgroente komkommer
  • vers gebakken pitabroodjes
  • radijs

KEUKENSPULLEN:

  • keukenrobot of de staafmixer

Bereiding

  • Voor de hummus: Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een grote kom. Voeg het water, citroensap, de knoflook, de tahini en de olijfolie toe. Breng op smaak met zout en komijn. Mix dit mengsel glad met de keukenrobot of de staafmixer. Mocht het mengsel te vast zijn, voeg dan een beetje extra water toe totdat je de gewenste dikte hebt.

  • Serveer met de groenten en broodjes. Dippen maar!