Aan cocktailprikker
Vegan

Veganistische bloemkool Queso

Bloemkoolkaas, wat? Maak de traditionele, klassieke Mexicaanse kaasdip door zuivel te vervangen door kokosmelk, bloemkool en cashewnoten. De pittige saus zorgt voor de hitte en poblanopeper maakt het pittigrokerig. Geniet ervan met Mexicaanse klassiekers zoals tortillachips, veganistische nacho's of gekruide veganistische enchiladas.

Goed voor 2 1/2 cups of 20 (2 eetlepels) porties.

Voedingswaarde per portie: 61 calorieën, totaal vet 5 g, verzadigd vet 3 g, cholesterol 0 mg, natrium 140 mg, koolhydraten 3 g, vezels 1 g, totale suikers 1 g, proteïne 1 g (toegevoegd suiker 0 g)

  • 10m

    Bereidingstijd

  • 30m

    Kooktijd

  • 17

    Ingrediënten

Ingrediënten

  • 10 mililiter plantaardige olie
  • 1 gesneden ui
  • 1/2 jalapeño, ontpit en in dunne plakjes gesneden
  • 1 1/2 eetlepels Paprikapoeder Mild
  • 1 eetlepels Knoflookpoeder
  • 1 eetlepels mosterd
  • 1/2 eetlepels Komijn Gemalen
  • 1/8 eetlepels Kurkuma Gemalen
  • 1/2 eetlepels Zeezout
  • 1 1/2 eetlepels voedingsgist
  • 1 (400 mililiters) kokosmelk
  • 3 eetlepels witte miso-pasta
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 100 gram rauwe ongezouten cashewnoten
  • 3 eetlepels witte azijn
  • 1 Frank's RedHot Original Cayenne Pepper Sauce
  • bereide salsa

Bereiding

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg ui en jalapeno toe. Kook, af en toe roerend, tot ze zacht zijn in ongeveer 3 tot 5 minuten.

  • Roer de specerijen, zout en voedingsgist erdoor. Kook 1 minuut. Roer de kokosmelk en de miso-pasta erdoor. Zet het vuur laag tot medium laag; voeg bloemkool en cashewnoten toe. Kook, af en toe roerend, tot bloemkool gaar is in ongeveer 20 minuten. Roer azijn, pittige saus en salsa erdoor.

  • Zorg dat er wat stoom uit de blender kan en pureer het bloemkoolmengsel in porties op hoge snelheid tot het volledig glad is. Als het mengsel te dik is om te verwerken, voeg dan zo nodig 1 eetlepel water toe.

  • Breng het mengsel terug naar de pan. Roer er nog eens pittige saus, salsa of jalapenos door om het gewenste pittigheidsniveau te komen. Kook en roer op laag vuur tot het is verhit. Serveren met tortillachips of gebruik als garnering voor vegan taco's en burritobowls.