Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Doe de paddestoelen in een food processor en hak het fijn. Leg de stukjes apart en hak nu de knoflook en sjalot in de food processor fijn.
Verwarm de helft van de olie in een grote pan op medium vuur. Voeg de knoflook en ui mix eraan toe. Bak dit voor de komende 2 minuten. Voeg daarna de paddestoelen, sojasaus, honing, kruiden, zout en overgebleven olie. Bak en roer voor ongeveer 7 minuten tot de paddestoelen zacht zijn.
Laat het geheel afkoelen en doe het in een luchtdichte container voor maximaal een week.
Keukentips: - XO saus, de iconische kruidenrij, was gecreëerd in Hong Kong. Bedoelt om indruk te maken, was het bekend als een luxe mix voor gedroogde garnalen, coquilles, Chinese rauwe ham, knoflook en andere gerechten. De ingrediënten, gecombineerd in de basis van een olie, creëren een intense zoete, zoute en rijke umami smaak. - Probeer de Vegetarische XO Saus in ons Tofu Noodle Bowl recept. Mix de vegetarische XO met gebakken rijst en roergebakken noodles, gebruik het om geroosterde of gegrilde groenten te kruiden of bij roergebakken tofu. Het is ook perfect om te garneren over tofu, verse groentes, rijst of noodles, noodle soep of loempia’s.