Preisoep met gerookte zalm
Pompoen

Pompoensoep

Het is de groente van de herfst: pompoen! De dagen worden steeds korter en dus hoogtijd voor een heerlijke herfstige-soep. Tip: maak een grote pan aan het begin van de week en neem de overgebleven soe... p mee als lunch of vries het in voor als je een keer geen zin hebt om te koken!  BEKIJK SOORTGELIJKE PRODUCTEN
  • 35m

    Bereidingstijd

  • 11

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen:
  • 600 gram verse pompoen
  • 1 ui
  • 1 eetlepel Paprikapoeder Mild
  • 1 eetlepel Italiaanse Kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels traditionele olijfolie
  • 1 liter kippenbouillon in pot
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zeezout
  • 4 Seizoenen peper

Bereiding

  • Spoel de pompoen af, halveer, schil en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in stukken. Snijd en snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  • Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui. Schep de pompoen met Silvo paprikapoeder door de ui en bak 5 minuten zachtjes mee.

  • Schenk de bouillon erbij en breng het aan de kook. Kook de pompoen in bouillon in 15-20 minuten gaar.

  • Pureer de pompoen in bouillon met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde, lichtgebonden soep. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat de soep 5 min. doorkoken. Breng op smaak met wat citroensap, Silvo Peper en eventueel wat zout.

  • Schep de soep in kommen en serveer eventueel met een el crème fraiche erdoorheen. Lekker met een stokbroodje erbij!

  • Eetsmakelijk!

Gerelateerde recepten