Ingrediënten
4
Porties
- 300 gram gekookte rode bietjes
- 50 gram ontbijtspekplakjes
- 1/2 ui
- 1 eetlepels boter of margarine
- 1 eetlepels azijn
- Kruidnagel Gemalen
- Witte Peper Gemalen
- 1/2 eetlepels Bieslook
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Velletjes van bietjes halen en in plakjes schaven of grof raspen,
Ui pellen en klein snijden.
Spek in stukjes snijden.
Boter of margarine verhitten en spekstukjes op laag vuur in ± 3 minuten uitbakken.
Ui erbij doen en ± 2 minuten zachtjes bakken.
Bietjes, azijn, snufje kruidnagelen en witte peper toevoegen, door roeren en 10 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan,
Af en toe omroeren.
1 minuut voor het einde van de stooftijd de bieslook erdoor roeren.