Gnocchi-800
Pasta

Gnocchi met rodewijnsaus en oreganopangrattato

  • 30m

    Bereidingstijd

  • 4h

    Kooktijd

  • 19

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 grams runderschenkel
  • 500 grams runderlappen
  • 150 grams pancetta in dunne reepjes
  • 2 winterpenen in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in stukjes
  • 1 witte ui gesnipperd
  • 70 grams tomatenpuree blik
  • 1 eetlepels Italiaanse Kruiden
  • 3 Laurierblad gemalen
  • 1 eetlepels suiker
  • 20 draaien versgemalen zwarte peper
  • 3/4 eetlepels zout
  • 400 mililiters rode wijn
  • 400 mililiters runderfond
  • 400 grams gnocchi

Voor de oreganopangrattato

  • 4 sneetjes witbrood
  • 1 theelepels Oregano
  • 1 eetlepel boter

Voedingswaarden (Per maaltijd)

  • 1055 kcalCalorieën

Bereiding

  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote braadpan op hoog vuur en schroei de runderschenkel en runderlappen rondom dicht. Neem het vlees uit de pan en leg het op een bord. Bak de pancetta rustig uit in dezelfde pan en schep het daarna uit de pan.

  • Verhit de resterende olijfolie in de pan. Voeg de stukjes wortels, de bleekselderij en de ui toe en bak deze tot ze zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, de Italiaanse kruiden en de laurierblaadjes toe en roer alles goed door. Strooi de suiker, de zwarte peper en het zout eroverheen. Schenk de rode wijn erbij, roer goed en laat de alcohol in ca. 5 minuten verdampen.

  • Voeg de runderfond toe en breng alles aan de kook. Doe het vlees en de pancetta terug in de pan. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel ca. 4 uur zachtjes pruttelen, zodat de smaken goed kunnen intrekken en het vlees mals wordt.

  • Zet intussen voor de pangrattato de oven op de grillstand. Leg de sneetjes witbrood op een bakplaat en gril ze ca. 10 minuten, tot ze krokant zijn. Maal het geroosterde brood fijn in een hakmolen en roer de oregano erdoorheen. Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur en bak de kruimels goudbruin in de pan. Neem van het vuur en laat afkoelen.

  • Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking en giet af. Gebruik twee vorken om het vlees in de pan tot kleinere stukjes te trekken. Stort de gnocchi in de pan met vlees en schep goed om. Verdeel de gnocchi over borden en lepel op elk bord wat van de oreganopangrattato.