Rijstsalade
Rijst

Rijstsalade

  • 25m

    Bereidingstijd

  • 15

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • Voor 4 personen
  • 200 gram Silvo Basmati rijst
  • 1 Grote rode paprika
  • 10 Cherry- of trostomaatjes
  • 1 Kleine ui
  • 1 Klein blikje maïskorrels (uitlekgewicht 140 gram)
  • 1 Klein blikje doperwten (uitlekgewicht 140 gram)
  • 6 Zoetzure augurken
  • 1 Komkommer
  • 1 1/2 Eetlepel witte wijn
  • 3 eetlepels Eetlepels olie
  • 1/4 theelepels Witte Peper Gemalen
  • 1/2 theelepels Zeezout
  • 1/4 theelepels Knoflookpoeder
  • 1 eetlepels Selderieblad

Bereiding

  • Rijst koken volgens de bereidingswijze op de verpakking en af laten koelen.

  • Paprika wassen, zaadlijsten verwijderen en in kleine blokjes snijden.

  • Tomaatjes wassen en in 4 parten snijden.

  • Ui pellen en klein snijden.

  • Maïskorrels en doperwten in zeef uit laten lekken.

  • Augurken in plakjes snijden.

  • Komkommer schillen, overlangs halveren, de zaadlijsten eruit halen en de komkomner In blokjes snijden.

  • In grote schaal 1½ eetlepel witte wijn azijn doen.

  • 3 eetlepels olie al kloppend toevoegen.

  • Witte peper, selderie en knoflook erbij doen en door roeren.

  • Toevoegen: paprikablokjes, tomaatpartjes, ui, maïs, doperwten, augurk, komkommer en selderieblad.

  • Door elkaar scheppen.

  • Rijst erbij doen en goed omscheppen.