Ingrediënten
4
Porties
- Zwarte peper
- 50 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 1/2 theelepels citroensap
- 2 moten zalm (175 - 200 gram per stuk)
- 1 eetlepels olie
- zout
- alu- of vershoudfolie
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Maal in een schaaltje ½ - 1 theelepel zwarte peper.
Doe de roomboter en het citroensap erbij en roer alles door elkaar.
Boter op folie scheppen, er een rolletje van vormen en in de koelkast op laten stijven (± 15 minuten).
Zalm met keukenpapier droogdeppen en dun met olie bestrijken.
Op de barbecue de vis in 4 à 5 minuten rosé of gaar roosteren (is afhankelijk van de dikte van vis en smaak).
Er wat zout en zwarte peper over malen.
De boter in plakjes snijden en over de vis verdelen.