Bereidingstijd
Kooktijd
Calorieën
Ingrediënten
Meng chilipoeder, komijn, oregano en zeezout in grote kom. Voeg varkensvlees toe; verdeel het kruidenmengsel gelijkmatig over het vlees.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan met zware bodem (6- tot 8-liter) op middelhoog vuur. Voeg bleekselderij, ui en poblanos toe. Kook 4 tot 5 minuten of tot groenten zacht worden. Voeg shiitake paddenstoelen, 2 eetlepels knoflook en 1 eetlepel gember toe; kook 3 tot 4 minuten of tot champignons zacht worden. Verwijder de groenten uit de pan.
Verwarm 1 eetlepel van de resterende olie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Voeg varkensvlees toe en kook tot het lichtjes bruin is aan alle kanten. Breng groenten terug naar de pan. Roer kippenbouillon en lotuszaden erdoor.
Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 45 minuten tot 1 uur sudderen, of tot de varkens- en lotuszaden zacht zijn.
Verwarm 1 eetlepel olie in grote koekenpan. Voeg paksoi toe en blijf 1 eetlepel per stuk knoflook en gember. Roerbak tot ze zacht zijn - knapperig. Verdeel bok gelijkmatig tussen serveerschalen. Pollepel Pozole in kommen en garneer met verse koriander en partjes limoen om te serveren.
Test keukentip: het lotuszaad, ook wel makhana genoemd in India, is een vaste waarde in de Aziatische keuken. Omdat het oogstseizoen van de lotusbloem kort is, wordt het lotuszaad meestal gedroogd of gepoft. De bittere kiem wordt typisch vóór het drogen uit het midden van het zaad verwijderd. Zowel gedroogde als gepofte lotuszaden zorgen voor een aards, licht bloemig aroma en hebben een stevige beet wanneer ze worden gekookt. Lotuszaden worden verkocht op Aziatische markten, speciale kruideniers en bij veel online retailers. Gepofte lotuszaden worden ook verkocht als gearomatiseerde snacks.