Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Verwarm ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een braadpan. Bak op middelhoog vuur ui glazig. Voeg de kaneel, suiker en rozemarijn toe, samen met de appel. Roer dit goed om en laat ongeveer een minuut bakken.
Maak de rollade aan een kant los. Zorg ervoor dat er een holte ontstaat, zodat hier de appelvulling in kan. Dit doe je gemakkelijk door het vlees iets uit elkaar te drukken met bijvoorbeeld een pollepel. Schep de appelvulling in de holte en strooi het een snuf zout, cayennepeper en peper op de rollade.
Verhit weer 2 eetlepels olijfolie in de pan. Bak de rollade rondom mooi bruin. Draai het vuur laag en voeg de appelsap toe. Stoof de rollade in ongeveer 40 minuten gaar in de appelsap. Dit gaat het beste met een deksel schuin op de pan.
Serveer de rollade op tafel en snijd met een scherp mes in mooie plakken.