Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Doe de kikkererwten, tomaten, ciderazijn, sojasaus, specerijen en zout in een grote kom; hussel om goed te bedekken.
Breng het mengsel over in een kom van een keukenmachine. Pulseer ongeveer 5 of 6 keer tot goed gemengd is en er slechts een paar grove brokken kikkererweten overblijven.
Verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Voeg de uien en champignons toe; bak tot ze zacht zijn, af en toe roeren. Voeg de resterende olie toe en verhoog de hitte tot middelhoog. Roer het mengsel van kikkererwten en water er door. Kook 8 tot 10 minuten of tot het mengsel op gekookte chorizo lijkt, alleen roerend als het mengsel op de bodem begint te bruinen, en gooi het bruin geworden deel weer in het mengsel. Gebruik deze veganistische chorizo als een taco-vulling, topping voor tostadas of als vleesvervanger in een veganistische rijst- of burritobowl.
Test Kitchen Tips: · Chorizo kan in verschillende gerechten worden gebruikt. Vaak geserveerd bij het ontbijt, het is ook de perfecte toevoeging aan burrito's en gebakken aardappelen, of een geweldige vulling voor taco's en empanadas. · Heb je geen keukenmachine? Pureer de kikkererwten en tomaten in grove stukken met een aardappelstamper of vork. Roer azijn, sojasaus, kruiden en zout erdoor en ga verder zoals aangegeven. · Probeer bij het koken van het mengsel van kikkererwten het mengsel goed "bruin" te maken, vergelijkbaar met bruin vlees of verkruimelde worst. Dit voegt een diepere smaak en een beetje krokant textuur toe aan het mengsel. · Voeg voor een pittige veganistische chorizo fijngesneden chipotle, verse jalapeno of een van uw favoriete chili-pepers toe aan het mengsel terwijl u bruin wordt.