Gestoofde kabeljauw met tomaat
Kabeljauw

Gestoofde kabeljauw met tomaat

  • 40m

    Bereidingstijd

  • 8

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1 citroen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • Kruidenmix Vis Gebakken
  • 25 gram boter of margarine
  • 2 grote tomaten
  • 1 bosuitjes
  • 1/2 Dille
  • 3/4 zak droge witte wijn

Bereiding

  • Helft van de citroen uitpersen.

  • Vis afspoelen onder koud stromend water en droogdeppen met keukenpapier.

  • Besprenkelen met citroensap en inwrijven met de kruidenmix.

  • Oven voorverwarmen op 220°C.

  • Ovenschotel met helft van de boter dik invetten.

  • Tomaten wassen en in plakjes snijden.

  • Bosuitjes wassen en in ringetjes snijden.

  • Vis in ovenschotel leggen.

  • Tomaat en dakpangewas opleggen.

  • Bosuitjes, dille en de rest van de boter erover verdelen.

  • Wijn erbij schenken.

  • Schotel afdekken met folie (doffe kant boven).

  • Op rooster in het midden van de oven de vis in ± 30 minuten gaar stoven.

  • Rest van de citroen in plakjes snijden en de visschotel er mee garneren.