Ingrediënten
Porties
- 1 1 limoen
- 4 Seizoenen peper
- 75 gram zachte boter zonder zout
- 1 theelepels Kruidenmix Vis Gebakken
- 1/2 theelepels Dille
- 2 moten zalm
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
De limoen schoon boenen en de schil eraf raspen.
Pers de limoen uit.
In een kom 50 gram van de boter losroeren met 1 eetlepel limoensap en er de geraspte limoenschil door roeren.
Maal er royaal peper boven, voeg de Kruidenmix Vis Gebakken en de dille toe en roer alles door elkaar.
Schep het botermengsel op een stuk plastic folie en wikkel het folie rond de boter.
De uiteinden stevig dicht draaien zodat een dik rolletje ontstaat.
Laat de boter in de vriezer ca. 15 minuten opstijven.
Wrijf de zalmmoten in met wat limoensap en bestrooi ze met de Kruidenmix Vis Gebakken.
De rest van de boter verwarmen in een koekenpan en de moten er in leggen.
De zalm op matig vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.
Regelmatig omkeren.
De zalmmoten op warme borden leggen.
Snijd de gekruide boter in plakjes en leg op elke moot zalm 2 plakjes boter.