Zalmmoot met gekruide boter
Zalm

Zalmmoot met gekruide boter

  • 20m

    Bereidingstijd

  • 6

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

Bereiding

  • De limoen schoon boenen en de schil eraf raspen.

  • Pers de limoen uit.

  • In een kom 50 gram van de boter losroeren met 1 eetlepel limoensap en er de geraspte limoenschil door roeren.

  • Maal er royaal peper boven, voeg de Kruidenmix Vis Gebakken en de dille toe en roer alles door elkaar.

  • Schep het botermengsel op een stuk plastic folie en wikkel het folie rond de boter.

  • De uiteinden stevig dicht draaien zodat een dik rolletje ontstaat.

  • Laat de boter in de vriezer ca. 15 minuten opstijven.

  • Wrijf de zalmmoten in met wat limoensap en bestrooi ze met de Kruidenmix Vis Gebakken.

  • De rest van de boter verwarmen in een koekenpan en de moten er in leggen.

  • De zalm op matig vuur in 6-8 minuten gaar laten worden.

  • Regelmatig omkeren.

  • De zalmmoten op warme borden leggen.

  • Snijd de gekruide boter in plakjes en leg op elke moot zalm 2 plakjes boter.