Bereidingstijd
Kooktijd
Ingrediënten
Porties
Voor de vijgenglazuur, mix alle ingrediënten in een kleine kom tot het goed gemixed is.
Neem een andere kom en doe hier de zwaardvis, bloemool, tomaten en rode ui in. Voeg de olie en de Gunpowder Spice toe. Mix het voorzichtig tot het goed gemixed is. Weef de zwaardvis en groenten één voor één op de 12 spiesjes.
Grill de spiesjes op medium hitte voor 6 tot 8 minuten, draai regelmatig. Verwijder de spiesjes van de gril en bestrijk ze met de vijgenglazuur. Sprenkel nog wat Milagai Podi en munt eroverheen en serveer.
Keukentips: - Laat de bamboospiesjes voor een half uur weken in water om te voorkomen dat ze verbranden op de grill. - Om pareluitjes van de buitenste lagen te ontdoen. Blancheer dan in kokend water voor 1 minuut. Doe ze gelijk in een ijsbad. De uitjes vallen dan makkelijk uit hun huid. - Milagai Podi vertaalt naar ‘Chili poeder’ in Tamil, maar het kruid is een stuk maar complex dan dat. Milagai Podi, ook wel Gunpowder Spice genoemd, is een mix van linzen, zaden en kruiden traditioneel gevonden in de Zuid-Indiase keuken. De mix kan erg variëren in pittigheid, gebaseerd op het aantal chillies dat wordt gebruikt. Het wordt normaal gebruikt om idlis en dosas te kruiden in de Indiase keuken. - Dal is zowel een Indiaas gerecht als een ingrediënt in koken. Het refereert naar gedroogde en gespleten bonen, erwten en linzen en is een belangrijk ingrediënt in de Zuid-Aziatische keuken. Als een gerecht, Dal staat voor variërende soepen, stoofgerechten en gepureerde maaltijden gemaakt met gespleten groenten. De types dal, zoals chana dal, toor dal of zwarte dal, kunnen gevonden worden in de internationale of Indiase section van grote supermarktketens.