Ingrediënten
Porties
- 1 ui
- 400 gram sperziebonen
- 500 gram gehakt
- Kruidenmix Gehakt Mexicaans
- 1 ei
- 2 eetlepels boter
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 450 gram krieltjes (zak)
- 100 gram tortillachips
- 75 gram geraspte kaas
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Pel en snipper de ui.
Maak de sperziebonen schoon en halveer deze.
Meng het gehakt met de kruidenmix voor Gehakt Mexicaans en een ei. Vorm er 20 gehaktballetjes van en bak deze in de boter in ca. 10 minuten goudbruin.
Fruit de ui ca. 5 minuten mee en voeg de tomatenblokjes toe.
Kook intussen de sperziebonen en krieltjes in ruim kokend water in 8-12 minuten beetgaar en giet ze af.
Verwarm de ovengrill voor.
Schep de krieltjes, sperziebonen en gehaktballetjes met saus in een ovenschaal, verdeel er tortillachips en kaas over en gratineer de schotel ca. 5 minuten onder de grill.
Tip 1: Lekker met een lepel zure room erbij.
Tip 2: Maak de saus pikant met chilisaus.
Tip 3: Gebruik i.p.v. gehaktballetjes rul gebakken gehakt.