Bereidingstijd
Ingrediënten
Doe de guajillo-pepers en pruimen in een grote, hittebestendige kom. Voeg 125ml kokend water toe. Laat 10 tot 15 minuten staan om de pepers en pruimen te laten wellen.
Plaats het water met pepers en pruimen, bruine suiker, azijn, zout, peper, specerijen en resterende water in de blender. Mix op hoge snelheid tot het helemaal glad is.
Pers het mengsel door een zeef om schillen te verwijderen. Roer de pinda's en geplette rode paprika erdoor. Serveer als een dip met bananenchips of als een salsa voor het beleggen van verschillende Mexicaanse gerechten.
· Deze saus kan gemaakt worden met een verscheidenheid aan gedroogde chilipepers inclusief guajillo, ancho, pasilla of morita, afhankelijk van je gewenste hitte- en smaakniveau. · De Guajillo chili is de gedroogde vorm van de mirasol chili en is een van de meest gebruikte gedroogde chilipepers in de Mexicaanse keuken. Gebruikt in marinades, salsa's, pasta's en rubs, heeft de guajillo milde tot middelmatige hitte en een rokerige, enigszins zoete en fruitige smaak. · De Pasilla chili is de gedroogde vorm van de chilaca peper. Pasilla chiles brengen een rijke, rokerige smaak en een milde tot matige hitte naar Mexicaanse gerechten. · Dit is geen traditionele Mexicaanse saus, maar het maakt wel gebruik van traditionele Mexicaanse ingrediënten voor een zoetzure, rokerige smaak.