Ingrediënten
- 1 kg augurken
- 4 zout
- 1 liter witte wijnazijn
- 150 gram suiker
- 3 theelepels Dille
- 6 Laurierblad gemalen
- 1 eetlepels Zwarte peper
- Extra nodig: 5-6 schone potten*
Ingrediënten
Maak de augurken schoon en snijd de grote augurken in parten. Strooi het zout over de augurken en laat deze ca. 12 uur rusten.
Spoel in een vergiet, onder koud stromend water, het zoute vocht van de augurken en laat deze goed uitlekken.
Verwarm in een pan de witte wijnazijn met suiker. Kook als de suiker is opgelost hierin de augurken ca. 5 minuten tot ze donkergroen zijn.
Verdeel de dille, laurierblaadjes en peperkorrels over de schone potten. Vul de potten voor ¾ met augurken. Schenk de potten tot de rand vol met het warme azijnmengsel. Sluit de potten af en laat deze ca. 15 minuten ondersteboven staan. Zet de potten rechtop en laat ze verder afkoelen. Laat de potten 2 weken staan om een optimale smaak te ontwikkelen. Bewaar de potten augurken op een donkere koele plaats.
* = Schone potten: Maak de glazen potten schoon in kokend water met een paar eetlepels soda en spoel ze na met schoon heet water. De potten kunnen ook in de vaatwasser worden gereinigd. Plaats de warme schone potten omgekeerd op een schone theedoek.