Ingrediënten
Porties
- Voor 4 personen
- 1 1 ei
- 1 1 citroen
- 1/2 theelepels 1/2 theelepel suiker
- 2 theelepels 2 theelepels geraspte mierikswortel (potje)
- Zwarte peper
- 1 1 appel
- 1 1 sjalotje
- 2 2 augurken
- 4 4 haringen
- 1/4 Dille
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Ei in 9 minuten hard koken, laten schrikken in koud water, pellen en in 4 partjes snijden.
Citroen uitpersen.
In schaal doen: citroensap, olie, suiker, mierikswortel en zwarte peper en tot een sausje roeren.
Appel schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden en dit door het sausje scheppen.
Sjalotje pellen en klein snijden.
Augurken halveren en in plakjes snijden.
Van haringen staartjes met stukje graat verwijderen.
In stukjes van ± 3 cm snijden.
Door sausje scheppen: ui, augurk en dille.
Haringsalade over de bordjes verdelen en garneren met een partje ei.