Griekse salade met feta
Feta

Griekse salade met feta

  • 15m

    Bereidingstijd

  • 10

    Ingrediënten

Ingrediënten

4

Porties

  • 1/2 Krop ijsbergsla
  • 3 Tomaten
  • 1/2 Komkommer
  • 1 Rode ui
  • 2 eetlepels Citroensap
  • 1/2 theelepels Suiker
  • 2 theelepels Shake It Salade kruiden
  • 5 eetlepels Olijfolie
  • 150 gram Feta kaas
  • 50 gram Zwarte olijven (zonder pit)

Bereiding

  • Snijd de ijsbergsla in dunne repen en de tomaten in partjes.

  • Schil de komkommer, halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in plakjes.

  • Pel de ui en snijd deze in ringen.

  • Roer in een kom citroensap, suiker en Silvo Shake It Salade kruiden door elkaar tot de suiker is opgelost. Klop dan de olijfolie erdoor tot een dressing.

  • Verkruimel de feta grof.

  • Schep in een grote kom ijsbergsla, tomaat, komkommer, uienringen, olijven, feta en dressing kort voor het opdienen door elkaar. * Lekker met stokbrood.

  • Tip:

  • Schep de dressing kort voor het opdienen door de salade, zodat de sla lekker vers en knapperig blijft.

  • Gebruik een grote kom voor de salade. Zo kan de dressing gemakkelijk door de salade worden geschept.