Ingrediënten
Porties
- 1/2 Krop ijsbergsla
- 3 Tomaten
- 1/2 Komkommer
- 1 Rode ui
- 2 eetlepels Citroensap
- 1/2 theelepels Suiker
- 2 theelepels Shake It Salade kruiden
- 5 eetlepels Olijfolie
- 150 gram Feta kaas
- 50 gram Zwarte olijven (zonder pit)
Bereidingstijd
Ingrediënten
Porties
Snijd de ijsbergsla in dunne repen en de tomaten in partjes.
Schil de komkommer, halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommerhelften in plakjes.
Pel de ui en snijd deze in ringen.
Roer in een kom citroensap, suiker en Silvo Shake It Salade kruiden door elkaar tot de suiker is opgelost. Klop dan de olijfolie erdoor tot een dressing.
Verkruimel de feta grof.
Schep in een grote kom ijsbergsla, tomaat, komkommer, uienringen, olijven, feta en dressing kort voor het opdienen door elkaar. * Lekker met stokbrood.
Tip:
Schep de dressing kort voor het opdienen door de salade, zodat de sla lekker vers en knapperig blijft.
Gebruik een grote kom voor de salade. Zo kan de dressing gemakkelijk door de salade worden geschept.